Ravintolapäällikön tervehdys

| kesä 10, 2016 | Pippurimylly, Ravintolapäällikön tervehdys, Yleinen |

Ravintola kuin perhe

Kesä on monelle ravintolalle aikaa, jolloin tulosta on taottava. Ravintolapäällikkö Matleena Pietilä tuumii, miten kesäsesonki näkyy Pippurimyllyn kiireissä. ”Vaikea sanoa. Meillä kun sesonkia on oikeastaan koko vuosi.”

Niinpä niin, Martinmäessä jo 42 vuotta uskollisesti palvellut Pippurimylly ei ole menestynyt kampanjapyrähdyksiä säveltämällä tai ruokatrendien perässä loikkien. Salaisuus on jossain aivan muualla. ”Se, mistä olen ravintolapäällikkönä todella ylpeä, on tasalaatuisuus. Meille tullessa tietää, että saa aina korkealaatuista ruokaa ja palvelua.” 

Tämä ei ihmetytä, kun Matleena vielä täydentää, että ravintolassa on työskennelty tiiviillä työporukalla vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Harjoiteltu siis on. Viime vuosina joukkueeseen on liittynyt lisäksi nuoria osaajia. Hyvin viritetyssä ja energisessä tiimissä onkin mukava ja helppo tehdä töitä. Se näkyy myös ruokasalin puolella.

”Kuulostaa varmaan kliseeltä”, Matleena jatkaa, ”mutta me ollaan niinku perhe.” Tätä perhementaliteettia on helppo ymmärtää. Onhan kyse perheyrityksestä, jota sama omistajaperhe on pyörittänyt heinäkuusta 1974 ‒ siis ravintolan avajaisista lähtien.

Monet asiakkaista ovat pysyneet mukana yhtä kauan. Matleena pääsee työssään todistamaan, miten parikymmentä vuotta sitten syöttötuoleissa lastenannoksia nauttineet juhlivat nyt samassa pöydässä lakkiaisiaan ja valmistujaisiaan. Toisaalta uusia asiakkaitakin kohtaa valtavasti. Oman ilonsa tuovat kesäkauden turistit, jotka löytävät jokirannasta mukavasti Martinmäkeen. ”Asiakkaiden kohtaaminen on ehdottomasti tämän työn parhaita puolia”, Matleena ynnää.

Matleena viihtyy töissään mainiosti, mutta huilatakin täytyy. Kesän vapaillaan hän viihtyy mökillä ja jättää asiakkaista huolehtimisen hetkeksi muille. Myös sympaattinen englanninbulldoggi Bertta huolehtii osaltaan siitä, että tekemistä riittää vapaallakin.

Kaikki kesälomalaiset Matleena toivottaa tervetulleiksi Martinmäkeen. ”Lasillinen cavaa ja Toast Skagen on loistava tapa juhlistaa kesäistä lomapäivää!” hän vinkkaa ja iskee silmää. Samassa keittiön suunnalta kuuluu kilahdus. Sitä seuraa viettelevä klassikkoannoksen tuoksu. Kymmenien tuhansien tarjoiltujen annosten listaan tulee yksi lisää.