Kieltä grilliin!

Kieltä grilliin!

Pippurimyllyn isäntäväellä on tapana käynnistää kesä kunnon juhannusjuhlilla kotitalollaan Mynämäki-cityssä. Paikalle saapuu perheen lisäksi iso porukka kavereita perheineen. Ideana on, että juhlien aluksi jokaiselle vieraalle arvotaan rooli ruuanlaitossa. Tätä seuraa...
Grillaa juhannuksena kuten kokkimme Jukka

Grillaa juhannuksena kuten kokkimme Jukka

Viime juhannuksena Pippurimyllyn Matti vinkkasi blogissamme grillireseptinsä. Voit lukea reseptin täältä. Silloin laitettiin possun ulkofileetä. Tänä jussina reseptikirjaansa raottaa vuorostaan kokkimme Jukka. Jukka, kuten moni muukin, viettää juhannuksensa perheen...
Pikkujoulutunnelmaa toukokuussa

Pikkujoulutunnelmaa toukokuussa

Kesän lähestyminen on varma merkki siitä, että Pippurimyllyn henkilökunnan pikkujoulut ovat nurkan takana. Tämä ei ole lainkaan vieras käytäntö maamme ravintolatyöntekijöille. Onhan vanha sanonta sikäli erehtymätön, että rautaa on totisesti taottava silloin, kun se on...
Se ensimmäinen kesätyö

Se ensimmäinen kesätyö

Ravintolatyön hulinassa varttuneelle ravintoloitsijaperheen kasvateille tarjoutuu ennemmin tai myöhemmin tilaisuus myös itse tarttua kauhaan − tai ainakin tiskiharjaan. Minulle Pippurimyllyn keittiön ovet aukenivat 80-luvun loppupuolella. Ikää oli tuskin sallitut 14...
Keittiömestari Aijun lempparilohikeitto

Keittiömestari Aijun lempparilohikeitto

Vietin hiljattain 60-vuotissynttäreitäni. Kutsuin lähisukulaiset kotiini. Meillä on pappan kanssa neljä ihanaa lastenlasta, joille ruoka maistuu aina hyvin. Ja mikä onkaan ihanampaa, kuin päästä kokkaamaan nälkäiselle katraalle. Asenteeni keittiössä on aina se, ettei...
Jouluvilinää Pippurimyllyn keittiössä

Jouluvilinää Pippurimyllyn keittiössä

Joulusesonki on ravintoloissa melkoista hulinaa, eikä Pippurimylly ole poikkeus. Onneksi kiireestäkin selviää, kun henkilökunta on kokenutta. Meillä on jo harjoiteltu 42 joulua, joten alkaahan tämä jo pikkuhiljaa sujua. Pidämme keittiön puolella aina reipasta tahtia...
Samppanjaa ja 7-päiväisiä työviikkoja

Samppanjaa ja 7-päiväisiä työviikkoja

Samppanjaa ja 7-päiväisiä työviikkoja Eräänä lokakuisena maanantai-iltapäivänä kortteliravintola Hugon alakerrassa istuu hilpeä parinkymmenen hengen seurue. Samppanjapulloja korkkaillaan. Humoristisia ja koskettavia puheita pidetään. Syystäkin, onhan kyse...
Yllätyksiä metsässä, aarteita keittiössä

Yllätyksiä metsässä, aarteita keittiössä

Keittiömestari Aiju sienimetsällä Lähdimme iltapäivällä mieheni kanssa mökille. Mieleen oli työpäivän aikana muistunut paikka, josta kerran olimme löytäneet ämpärillisen tummalakkisia herkkutatteja. Lähdimme sienimetsälle toiveikkaina. Illallista varten tarvittiin...
42 vuotta ja 4,5 miljoonaa tarjoiltua ateriaa

42 vuotta ja 4,5 miljoonaa tarjoiltua ateriaa

42 vuotta ja 4,5 miljoonaa tarjoiltua ateriaa Tänä kesänä Pippurimylly juhlii 42-vuotissyntymäpäiviään. Turkulaisen ravintolakulttuurin ytimessä jo viidellä eri vuosikymmenellä palvellut ravintola avasi ovensa ensimmäistä kertaa 18. heinäkuuta 1974. Vielä tänäkin...